Fucking WRT

Fucking WRT

Hát azt hiszem, ezzel véget is ért az openwrt pályafutása nálam

2015. december 14. - Hóhér az utolsó barátod

Nagy nehezen eljutok odáig, hogy lefordítsam az elcseszett freeradius2 csomagokat magamnak és elkészítsem belőle a package-eket. (nem azért ment nehezen, mert olyan bonyolult, hanem mert nehezen olvasok, plusz sokat kellett várni, mire a virtuális gépben lefutott a fordítás)
Áttolom a routerre a kész .ipk csomagokat, próbálom telepíteni, mire közli, hogy az SHA256 checksum eltér. Anyád, az! Tehát gyári csomagból hiába telepítem, mert bugos. Manuálisan fordítva meg nem tudom telepíteni, mert a kibaszott telepítő az eredeti csomag checksumját nézi, nem foglalkozik azzal, hogy most fájlból próbálom, tudatosan... O.K., akkor legyen --force-checksum kapcsolóval! Felmegy, hurrá! Majd, radiusd -X -C és mi az eredmény?

libssl version mismatch.  built: 1000204f linked: 1000205f

Az a radiusd és függelékei, amelyet most fordítottam, vadonatfriss, az openssl-t is most fordítottam forrásból. Hát mit mondjak... nem tudom, ez az egész retek kinek a sara, de az biztos, hogy hosszú időre elvesztették még azt a minimális bizalmat is, ami volt bennem az openwrt nevű szarkupac irányába.

 

Update: úgy fest, ez csak kismértékben az openwrt hibája, valóbjában a freeRADIUS forrásában lehet a gond. Legalábbis a mageia.org-on és azt hiszem, a FreeBSD-nél is hasonló hibákkal küzdöttek a nyáron, előbbi oldalon újranyitották dec.10-én a hibát.

 

Update2: fogjuk rá, ez részben az én hibám is. Fordítás előtt elmaradt a "git pull", a telepített openwrt csomagom meg még libopenssl update előtti.

A bejegyzés trackback címe:

https://fuckingwrt.blog.hu/api/trackback/id/tr808172148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása